A gomba előkészítése

A gombát csak pár percig kell párolni vagy főzni, hogy ne veszítsük el az értékes tápanyagokat! 

untitledGombafejek párolása

Fedővel ellátott serpenyőben kevés sós vizet forralunk, beletesszük a tönk nélküli gombafejeket. Forgatjuk, majd 3-4 perc elteltével és szűrőtálba helyezzük.

Gombafejek előfőzéseuntitled

Egy közepes méretű fazékban 2 liter sós vizet forralunk. Ha túl vagy a gomba, még nyersen felezzük vagy negyedeljük. Több részletben tesszük a gombafejeket a lobogó vízbe, 3-4 perc múlva egy szűrőkanállal kiszedjük és hagyjuk lecsepegni.

Print Friendly
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*