A titokzatos csodadiéta

Katy Perry és Kelly Osbourne is azt állította, ennek a gombafogyasztásra épülő diétának köszönheti fogyását. Minden ételükben volt gomba, mi több, az étel volumenét a gomba adta. Két hétig szinte gombaféléket ettek, néha halat, csirkemellet, salátát.

gombasrukkolasalataMi van a gombában? 

Ez a rejtélyes élőlény, amely se nem növény, se nem állat, rendkívül gazdag fehérjében és rostban, alacsony a kalóriatartalma, tulajdonképpen ideális táplálékforrás. A közhiedelemmel ellentétben nyersen is fogyasztható! Az ehető gombák kb. 92% vizet, 2-6% szénhidrátot (nem keményítőt) és csak nagyon kevés zsírt tartalmaznak. A szárazanyag-tartalomnak 40%-a fehérje ugyan, de a nagy víztartalom miatt ez az össztömegnek csak töredéke. 100 gramm gombában mindössze 20-40 kalória van és cukorbetegek is bátran fogyaszthatják. Található bennük ezeken kívül még B- és D-vitamin, valamint cink is.

Mi ez a diéta?

A diéta 14 napos étrendet ír elő, gomba reggeltől estig. Az emésztés a sok rost fogyasztása miatt megélénkül. A szakértő elemzők egyöntetűen úgy gondolják, hogy a gombafélék hasznos alapanyagok a diétában, de csak akkor, ha eszünk mellette szénhidrátot, állati fehérjét és más zöldségeket is.

Hogyan állítsuk össze az egészséges gombadiétát?gombalevesgaluskaval1

Aki tényleg szereti a jóféle gombákat és szeret főzni is, sokoldalú menüsor állítható össze. A gombákból leveseket, egytálételeket, salátákat, köretet is készíthetünk. Ha nem csak csiperkét és laskát használunk, hanem vegyítjük erdei gombákkal is, nagyon jó ízeket érhetünk el. Azt is fontos tudni, hogy a gombás ételeket aznap el kell fogyasztani, mert a romlási folyamatok nagyon gyorsan ki tudnak bontakozni bennük.

A menüsor összeállításához jó böngészést kívánunk!

Forrás: Diéta&Fitnesz 2016/4.

Print Friendly, PDF & Email
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*