Aszpikos gomba

Aszpikos gomba

Szerző: 2015. január 15. csütörtök

Szilveszterkor a kocsonya nem hiányozhat a menüből, de ha nincs erre időnk, akkor jól jöhet ez a recept!

  • Előkészület : 20 perc
  • Főzési idő : 20 perc

Hozzávalók

Elkészítés

A gombafejeket lobogó vízben megfőzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. Ha szükséges, akkor felezzük vagy negyedeljük. A brokkolit félpuhára pároljuk, hogy megmaradjon az élénkzöld színe.

Az aszpikporból elkészítjük a zselét és érdemes a fokhagymát a felforralt vízbe belenyomni és így forralni. A gombát és a brokkolidarabokat ízlés szerinti arányban szépen elhelyezzük a formákban és rákanalazzuk a még folyékony aszpikot. Másnapra tökéletesen megszilárdul.

A brokkoli helyett használhatunk karfiolt, ebben az esetben pedig petrezselyemzölddel tegyük színesebbé ezt a finom vendégváró ételt! Ez a mennyiség kb. 10-12 szilikonos muffion formához elegendő.

Nyomtatás
Print Friendly
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*