Bacon ízű termesztett gomba

l_14177_bacon-mushroom-sonoran-mushroom-companyItt a bacon ízű termesztett gomba! 

Oh, mi történne, ha a zöldségeknek bacon íze lenne, akkor többet fogyasztanánk, igaz? Úgy tűnik, akik erről álmodoztak, azoknak egy arizonai farmer teljesítette kívánságukat, mert bacon ízű gombát termeszt!

A Tucsonban található, családi tulajdonú Sonoran gombatermesztő vállalkozás bio laskagomba termesztésére specializálódott és azt állítják, hogy olyan íze van, mint a baconnek.

“Felfedeztük, ha egy pici olívaolajon sóval megpirítjuk, akkor bacon íze lesz. A textúrája is teljesen különbözik a hagyományos Portobello gombától. Inkább húsra vagy baconre emlékeztet – mondja John Jacobs, a vállalat vezetője.

Hol szerezhetjük be?

Jacobs azt mondja, a bacon gombát nagyon jól fogadták a fogyasztók és a helyi farmerek a másfél unciás dobozokat 4,99 USD-ért adják.

Hogyan terem ez a bacon ízű gomba a Sonora farmon?

“Felszíni házban termesztjük, egész éven át kontrollálva így a környezetet, a páratartalmat és a hőmérsékletet.” – magyarázza Jacobs.

A bacon gomba teljesen természetes, vegán és nem tartalmaz semmilyen ízfokozót vagy színezéket. A tulajdonos szerint a legjobb pirítva.

Még többet a termesztett gombákról

Még többet szeretne kihozni a gombákból? Próbálja ki bámulatos receptjeinket!

 

Forrás: https://www.finedininglovers.com/blog/food-drinks/bacon-mushrooms/

Print Friendly, PDF & Email
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*