Csiperkegomba négy egészségügyi hatása

gombatál_6_GGA gomba egyike azon élelmiszereknek, amelyet vagy szeret az ember vagy nem és nincs igazán arany középút. Néhány ember azért idegenkedik a gomba fogyasztásától, mert szó szerint a földön nőnek és érintkeznek a talajjal. Néhányan azért, mert gyakran túlfőzik a gombát és fura állagúvá válik, olyan lesz a kinézete, mint egy tengeri osztrigának. Ha viszont megfelelően van elkészítve, a gomba íze fantasztikus, különösen akkor, ha több fajtát választunk és készítünk el együtt. Amilyen finom, különösen tésztával, olyan egészséges szervezetünk számára!

1) Testsúly – nézzünk szembe azzal a ténnyel, hogy mindenki harcol a kilókkal néha és olyan élelmiszert találni, amely nemcsak finom, de jobban karbantarthatjuk vele testünket igazi kihívás! A gombák egyik remek tulajdonsága, hogy ennek pont megfelel és nagyon jó hatással van a szervezetünkre. A gomba alacsony zsírtartalmú és nagyon sok vizet tartalmaz. Számos kutatás igazolja, ha a húsfogyasztásunkat csökkentjük a gombafogyasztás javára és ezt rendszeresen betartjuk, akkor valóban testsúlycsökkenést érhetünk el.

BF gomba D

2) D-vitamin – a D-vitamint hívják napfény vitaminnak is, mivel az emberi szervezet napfény nélkül nem tudja előállítani. Néhányan úgy gondolják, hogy a D-vitamin a napfényben van benne, de ez nem igaz, a D-vitamin valójában természetesen termelődik, mikor az embert napfény éri, szervezetünk csupán nem képes más úton ezt előállítani. A gombák is képesek D-vitamin termelésre, mikor napfény éri őket. A D-vitamin erősíti az immunrendszert, jót tesz a bőrnek és a csontoknak.

3) Immunrendszer – a gomba nagy antioxidánst is tartalmaz. A szervezet és az immunrendszer számára az antioxidánsok hasznosak, minél többet fogyaszt az ember belőle, annál erősebb lesz az immunrendszere és ellenállóbb betegségekkel szemben és gyorsabban épül is fel az szervezet a betegségekből.

4) Csontok – már korábban írtuk, hogy a gomba D-vitamint tartalmaz, ezen felül pedig kalciumot is. A D-vitamin és a kalcium erősíti a csontokat és a fogakat.

Forrás: http://mensfitclub.com/four-health-benefits-mushrooms/

mushroom-group_GG

Print Friendly, PDF & Email
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*