Csirkemell tejszínes gombaszósszal

Csirkemell tejszínes gombaszósszal

Szerző: 2017. november 28. kedd

Hihetetlenül könnyen elkészíthető étel, minél  több gombát használunk, annál finomabb lesz! 

  • Előkészület : 15 perc
  • Főzési idő : 30 perc

Elkészítés

A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, kevés olajon átsütjük és félrerakjuk. Ugyanebben a serpenyőben a felszeletelt gombát sózzuk, megpároljuk, kiszedjük és a csirkemellhez adjuk.

Közben a vízzel hígított főzőtejszínből és a lisztből habarást készítünk, a serpenyőben visszamaradt lével csomómentesre keverjük és összeforraljuk még 2-3 percig. Ha túl sűrű a habarás, vízzel még hígítható, de vegyük figyelembe, hogy idővel sűrűsödik.

A gombás csirkemellet visszahelyezzük a tejszínes szószba, összeforraljuk, belenyomunk 3-4 gerezd fokhagymát, levesszük a tűzhelyről és rászórjuk a friss petrezselymet vagy koriandert. Szélesmetélttel tálaljuk.

Nyomtatás
Print Friendly
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*