Darált hússal töltött gombafejek, sütőben sütve

Darált hússal töltött gombafejek, sütőben sütve

Szerző: 2014. március 20. csütörtök

Remek és érdekes vendégváró falatok, de akár egy romantikus vacsorára is ideális! Könnyű elkészíteni, így kezdőknek is ajánlott! 

  • Előkészület : 15 perc
  • Főzési idő : 20 perc

Elkészítés

A hagymát kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk. Folytonos kevergetés mellett megvárjuk, amíg a hús egyenletesen szétesik, mert az elején úgy viselkedik, mint egy massza. Ekkor egy pici vízzel felengedjük, hogy ne kapjon alá. Hozzáadjuk az fűszerpaprikát és belevágjuk a paradicsomot. (Finomabb, ha a paradicsom héját előtte lehúzzuk). Kb. 20-25 perc alatt puhára pároljuk, gyakori kevergetés mellett ügyeljünk a folyadék visszapótlására.

Eközben előkészítjük a gombafejeket, kiszedjük a tönköket. A gombákat nyersen töltjük meg a töltelékkel, majd a tetejére tejfölt teszünk és reszelt sajtot reszelünk.

Előmelegített sütőben rácsos tepsin aranybarnára sütjük.

Nyomtatás
Print Friendly
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

One Response to Darált hússal töltött gombafejek, sütőben sütve

  1. Pingback: Umami és gomba | Gombarecept.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*