Putenschenkel mit Pilzen und Weißkohl

Putenschenkel mit Pilzen und Weißkohl

von 2015. März 10. Dienstag

Wenn jemand wirklich nur wenig Zeit hat, aber doch ein weihnachtliches Gericht servieren möchte, für den ist die beste Wahl der!

  • Zubereitungszeit : 30 Minuten
  • Kochzeit : 2h 00 min

Zubereitung

A pulykacombokat sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajjal megkent hőálló tálba tesszük. Rászórjuk a cikkekre vágott lilahagymát, a fokhagyma gerezdeket és az apróra vágott rozmaringot. 180 fokos, előmelegített sütőben lefedve kb. másfél óra alatt aranybarnára sütjük.

Amíg a hús sül, elkészítjük a köretet. A fél fej fehérkáposztát lereszeljük, köménymaggal, sóval és egy kevés barnacukorral kb. 20 percig pároljuk, majd végül ízlés szerint 2-3 evőkanál balzsamecettel meglocsoljuk.

A gombákhoz pácot készítünk: szőlőmagolajban sót, borsot, egy csomag csíkokra vágott zöldhagymát, 2 gerezd apróra vágott fokhagymát összekeverünk, majd hozzáaadjuk a felszeletelt gombákat. Hőálló tálba tesszük és sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

Drucken
Print Friendly
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*