Egyben sült pulykacomb gombával párolt fehérkáposztával

Egyben sült pulykacomb gombával párolt fehérkáposztával

Szerző: 2015. január 15. csütörtök

Ha valakinek tényleg nagyon kevés ideje van, de szeretne igazi karácsonyi ételt az asztalra tenni, a legjobb választás!

  • Előkészület : 30 perc
  • Főzési idő : 2h 00 min

Elkészítés

A pulykacombokat sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajjal megkent hőálló tálba tesszük. Rászórjuk a cikkekre vágott lilahagymát, a fokhagyma gerezdeket és az apróra vágott rozmaringot. 180 fokos, előmelegített sütőben lefedve kb. másfél óra alatt aranybarnára sütjük.

Amíg a hús sül, elkészítjük a köretet. A fél fej fehérkáposztát lereszeljük, köménymaggal, sóval és egy kevés barnacukorral kb. 20 percig pároljuk, majd végül ízlés szerint 2-3 evőkanál balzsamecettel meglocsoljuk.

A gombákhoz pácot készítünk: szőlőmagolajban sót, borsot, egy csomag csíkokra vágott zöldhagymát, 2 gerezd apróra vágott fokhagymát összekeverünk, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombákat. Hőálló tálba tesszük és sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

Nyomtatás
Print Friendly
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*