Egyben sült szűzpecsenye gombaszósszal és tepsis újburgonyával

​​

Egyben sült szűzpecsenye gombaszósszal és tepsis újburgonyával

Szerző: 2015. július 23. csütörtök

  • Előkészület : 20 perc
  • Főzési idő : 60 perc

Elkészítés

Sózzuk, borsozzuk a szűzpecsenyéket, majd kenjük be mustárral és szórjuk meg majorannával. Az így előkészített húst egy nagyobb fedeles edényben pici olajon, kevés vízzel kezdjük el párolni és szórjunk rá apróra vágott hagymát. A húst állandó forgatás mellett pároljuk úgy, hogy odapiruljon, de vigyázzunk arra, hogy az elpárolgó vizet pótoljuk. Ez állandó felügyeletet igényel, de megéri, mert ez az elkészítési mód igen finom ízt ad a húsnak.

Fél óra múlva adjuk hozzá a felszeletelt gombákat. Bármilyen méretű gomba felhasználható, sőt keverhetjük a fajtákat is. Pároljuk együtt további 8-10 percig. A végén szórjuk meg frissen vágott petrezselyemmel.

Az újburgonyát ne hámozzuk, csak alapos mosás után vágjuk ketté, sózzuk, szórjuk meg köménymaggal és 200 fokon kb. 40 perc alatt süssük meg. Nagyon finom még friss salátával is!

Nyomtatás
Print Friendly
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*