Meatballs with courgette and mushrooms in tomato sauce

​​

Meatballs with courgette and mushrooms in tomato sauce

By 2015. July 21. Tuesday

A svédgomba az egyik nagy kedvencem, mert nagyon könnyű elkészíteni. Ezekkel a húsgolyókkal pedig egyenesen fenséges főételt varázsolhatunk az asztalra! 

  • Prep Time : 20 minutes
  • Cook Time : 40 minutes

Ingredients

Instructions

A húsgolyókhoz a darált húst, a tojást, 3-4 gerezd fokhagymát, a zsemlemorzsát, a fűszerpaprikát olajjal, sóval, borssal dolgozzuk össze kézzel, majd formáljunk a masszából kisebb golyókat. Egy fedeles teflonedényben kevés olajon pároljuk kb. 30 percig. Adjunk hozzá kis vizet, majd folyamatosan kevergetve pároljuk puhára, majd a végén hagyjuk a gombócokat kicsit megpirulni.

Pároljuk meg a kockára szeletelt cukkinit és az apró szemű gombákat vagy negyedelt nagy gombafejeket. A cukkininél ügyeljünk arra, hogy a párolás ne legyen hosszabb, mint 2-3 perc. A gombát forró, lobogó vízben 3-4 perc alatt főzzük meg és csepegtessük le. Az így előkészített zöldségeket hagyjuk kihűlni, majd keverjük össze. Öntsük a paradicsompürét egy edénybe és ízesítsük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, oregánóval és olajjal. Hagyjuk felforrni, de vegyük le rögtön a tűzről.

Keverjük össze a paradicsomszószt a zöldségekkel, majd a húsgombócokat az így elkészült salátával tálaljuk!

Print

Print Friendly
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*