Enoki

Az Enokitake vagy Enoki (Flammulina Populicola) egy japán gombafaj. Színe fehér, tönkje hosszú, kalapja apró. Enyhe, finom íze van, ropogós érzettel.

Élelmi rostban és fehérjében gazdag, ezen kívül jelentős B3-vitamin (niacin), kalcium, kálium, szelén és vas forrás. 100%-ban koleszterinmentes. Gyulladás-csökkentő hatása is van és remek immunerősítő.

Az Enoki gombát leginkább az ázsiai konyha használja. Jó kiegészítője leveseknek, salátáknak, hirtelen sült húsoknak és tésztaféléknek. Adható omlettekhez, rizottóhoz, currykhez. Nagyon jól mutat tavaszi tekercsben és szusiban vagy baconbe tekerve és grillezve. Íze jól harmonizál gyömbérrel, baconnel, citromfűvel, friss zöldfűszerekkel, tenger gyümölcseivel és vajjal. DSC_0387_GG

Print Friendly
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*