Gombaburgerek az iskolai menzán

gombaszeleteles GG kicsiAz Egyesült Államokban készült egy felmérés az iskolai menzákon található burgerekről. Ebben a gomba-szója-marhahús és a teljesen marhahúsból készült burgereket hasonlítják össze, hogy a gombával kevert hús alapú burger mennyire lehet opció az iskolai étkeztetésben. A 2. és 8. osztályos gyerekek önként vettek részt a kutatásban és kóstolóval értékelhették az ízletességet és az elfogadhatóságot.

A 37 résztvevő (átlagéletkor 10,1 év) két burgert kóstoltak: egy hagyományos marhahúsosat és egy kevertet (gomba-szója-marhahús). A kérdőív nyitott és zárt kérdéseket tartalmazott és az elfogadhatóság és ízletesség igen hasonló értéket kapott mindkét féle burger esetében. A gyerekek az ízt határozták meg fő választási szempontként.

Ez a tanulmány jól mutatja, hogy hasonló a kétféle burger ízletessége és elfogadása. A szerzők azt javasolják, hogy a kutatást használják az iskolák annak a bemutatására, milyen előnyökkel jár a gombaburger: alacsonyabb kalória és zsírbevitel az étkezések során.

blending_2

 

 

Print Friendly, PDF & Email
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*