Újra itt a nyár, beköszöntött a grillszezon!
Különféle termesztett gombákat kertben és konyhában is gyorsan, egyszerűen grillezhetünk, ami nem elhanyagolható szempont a mai rohanó világban.
- Első lépésként készítsünk alap páclevet olívaolajból, sóból, borsból, fokhagymából, metélőhagymából és ízlés szerint bármilyen más zöldfűszerből (bazsalikom, petrezselyem, stb). A páclével sütés előtt locsoljuk meg a grillezni kívánt gombákat.
- A kis és közepes gombákat nyársra húzva akár önmagában, akár cukkinivel, paprikával, hagymával együtt, az alap páclével meglocsolva grillezzük meg.
- A közepes méretű gombákat szeleteljük ujjnyi vastagságra és páclében forgassuk meg és grillezzük. Többféleképpen tálalhatjuk: önmagában, pirítóson vagy köretként és salátaként.
- A nagy kalapú fehér vagy barna csiperkegombákat – a tönköt kiszedve – töltsük meg. A töltelék elkészítéséhez idényzöldségeket és -fűszereket használjunk: az alap páclébe tegyünk apróra vágott paradicsomot, gombatönköt és újhagymát.
- A nagy gombákat vágjuk vastag szeletekre vagy egészben sózzuk, borsozzuk. Pici olajon pár perc alatt mindkét oldalát hirtelen süssük át. Grillezett húsokkal kitűnő!
- A laskagombát szedjük levelekre és úgy grillezzük meg mindkét oldalát pár percig.
- Ha maradt grillezett gomba, hűtőben tárolva másnap felhasználhatjuk. Kockákra vágva, egyéb zöldségekkel finom salátát készíthetünk belőle.
- Ne felejtsük el, hogy a termesztett gombát NE hámozzuk, csak folyó víz alatt gyorsan öblítsük le.
Grillreceptjeink közül itt válogathat!
Jó étvágyat kívánunk!
Vélemény, hozzászólás?