Gombagrillezés egyszerűen

Újra itt a nyár, beköszöntött a grillszezon! 

Különféle termesztett gombákat kertben és konyhában is gyorsan, egyszerűen grillezhetünk, ami nem elhanyagolható szempont a mai rohanó világban.

  1. Első lépésként készítsünk alap páclevet olívaolajból, sóból, borsból, fokhagymából, metélőhagymából és ízlés szerint bármilyen más zöldfűszerből (bazsalikom, petrezselyem, stb). A páclével sütés előtt locsoljuk meg a grillezni kívánt gombákat.
  2. A kis és közepes gombákat nyársra húzva akár önmagában, akár cukkinivel, paprikával, hagymával együtt, az alap páclével meglocsolva grillezzük meg.
  3. A közepes méretű gombákat szeleteljük ujjnyi vastagságra és páclében forgassuk meg és grillezzük. Többféleképpen tálalhatjuk: önmagában, pirítóson vagy köretként és salátaként.
  4. A nagy kalapú fehér vagy barna csiperkegombákat – a tönköt kiszedve – töltsük meg. A töltelék elkészítéséhez idényzöldségeket és -fűszereket használjunk: az alap páclébe tegyünk apróra vágott paradicsomot, gombatönköt és újhagymát. 
  5. A nagy gombákat vágjuk vastag szeletekre vagy egészben sózzuk, borsozzuk. Pici olajon pár perc alatt mindkét oldalát hirtelen süssük át. Grillezett húsokkal kitűnő!
  6. A laskagombát szedjük levelekre és úgy grillezzük meg mindkét oldalát pár percig.
  7. Ha maradt grillezett gomba, hűtőben tárolva másnap felhasználhatjuk. Kockákra vágva, egyéb zöldségekkel finom salátát készíthetünk belőle.
  8. Ne felejtsük el, hogy a termesztett gombát NE hámozzuk, csak folyó víz alatt gyorsan öblítsük le.

Grillreceptjeink közül itt válogathat!

Jó étvágyat kívánunk!

 

Print Friendly
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*