Gombaleves galuskával

Gombaleves galuskával

Szerző: 2015. január 16. péntek

A hagyományos gombaleves persze nem hiányozhat a repertoárból, megbolondítottuk egy kis galuskával. 

  • Előkészület : 15 perc
  • Főzési idő : 45 perc

Elkészítés

A lilahagymát felaprítjuk, az olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a már felszeletelt csiperkegombát. Addig dinszteljük, amíg a gomba levet nem ereszt, ez 3-4 perc. Lehúzzuk a tűzről és a liszttel ízlés szerint sűrítjük. Visszarakjuk a tűzre és 1 perc állandó kevergetés után felöntjük a szárnyas alaplével. A tojásból galuskát készítünk: annyi lisztet keverünk hozzá, amennyit felvesz. A tésztát beleszaggatjuk a levesbe, hagyjuk még egy percig forrni, majd elzárjuk. Tálalás előtt megszórjuk friss petrezselyemmel.

Nyomtatás
Print Friendly
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*