Gombamixelés

blending-is-trendingA gomba és hús keverésével sosem volt még ennél egyszerűbb kedvenc receptjeinek elkészítése anélkül, hogy fel kellene áldozni az ízt és a textúrát.

Használjon gombát, hogy megreformálja ételeit – csak vágja apróra a gombát, hogy passzoljon a hús textúrájához és a hús egy részét helyettesítse gombával kedvenc receptjeiben, mint a fasírt, lasagna, tésztaszósz.

Miért mixeljünk?

 • mert csökkenti a kalória- és zsírbevitelt. Kutatások kimutatták, ha a marhahúst gombával helyettesítjük hetente egyszer, akkor 20 ezer kalóriával kevesebbet fogyasztunk el egy évben.
 • mert remek vitaminforrás. A mixeléssel szervezetünk több ásványi anyaghoz és vitaminhoz jut, mint D-vitamin, magnézium, B-vitamin és antioxidánsok.
 • mert ízt ad. A gomba és  a hús kombinációja gazdagabbá teszi kedvence ételei ízét.
 • mert csökkenti a nátrium bevitelt. A gombában található umaminak, az ötödik alapíznek köszönhetően, tanulmányok kimutatták, hogy az étel finom ízének fenntartása mellett lehet a nátriumbevitelt 25%-kal csökkenteni.
 • mert volumennövelő. A gomba használata megnöveli az étel mennyiségét, így többször lehet repetázni az ételből.
 • mert zöldséget tesz a tányérjára. Tudjuk, hogy egészségünk érdekében fontos a napi többszöri zöldség-gyümölcs fogyasztás. Ha gombát fogyasztunk, ha gombával helyettesítjük a hús egy részét, akkor máris egy adagot kipipálhatunk!
 • mert környezetkímélő. A gomba egész évben frissen elérhető élelmiszer, ellenőrzött körülmények között, vegyszerrel közvetlenül nem kezelve, hatékony vízfelhasználással terem.
 • mert költségtakarékos. Mivel ugyanannyi összegért nagyobb adagot tudunk készíteni, így több pénzt tudunk megtakarítani.

blending_2Hogyan mixeljünk?

Egyszerűen 3 lépésben!

 1. Vágja olyan apróra kedvenc gombáját, hogy passzoljon a felhasznált hús textúrájával.
 2. Párolja meg és ízesítse sóval, borssal a gombát. Fűszerezze úgy, ahogy a hússal tenné.
 3. Keverje össze a párolt gombát a hússal és használja ezt a mixet!

A mixeléssel könnyű lesz megreformálni étkezését! Próbálja ki és kezdje el ma egy esti vacsorával! Mihez lenne kedve? Egy finom burgerhez vagy egy kis fasírthoz?

 Böngésszen honlapunkon, hogy ihletet merítsen!

Print Friendly, PDF & Email
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*