Gombás cukkinis fasírt nyers céklasalátával

Gombás cukkinis fasírt nyers céklasalátával

Szerző: 2015. január 15. csütörtök

Vendégeket várunk szilveszterre? Netán van köztük vegetáriánus? Ennek tuti örülni fog mindenki és csak úgy kapkodják majd befele!

  • Előkészület : 30 perc
  • Főzési idő : 30 perc

Hozzávalók

Elkészítés

Kis lyukú sajtreszelőn lereszeljük a nyers gombát és a cukkinit. Egy szűrőtálba tesszük, lecsepegtetjük és kinyomkodjuk belőle a vizet. Egy keverőtálba tesszük a gombás-cukkinis masszát és hozzáadjuk a tojást, a fokhagymát, majd sózzuk, borsozzuk. Amennyiben szeretnénk, hogy pikánsabb legyen, chilipaprikával is megbolondíthatjuk.

Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy gyúrható massza legyen belőle. Kis gombócokat formázunk, majd zsemlemorzsába forgatjuk, hogy ne essen szét a sütésnél. Felhevített olajban pár perc alatt aranybarnára sütjük. A nyers céklát nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.

Salátaöntetet készítünk: citromlevet, olívaolajat, pici sót és apróra vágott friss kaprot (télen gyorsfagyasztott kapor is nagyon jó erre a célra) összekeverünk és beleforgatjuk a nyers reszelt céklát. A frissen kisült gombafasírtot ezzel a salátával tálaljuk.

Nyomtatás
Print Friendly
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

One Response to Gombás cukkinis fasírt nyers céklasalátával

  1. Pingback: Új trend: adj gombát az ételekhez! | Gombarecept.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*