Gombás darált hússal töltött paprika kapormártással

​​

Gombás darált hússal töltött paprika kapormártással

Szerző: 2015. december 4. péntek

A töltött paprika felturbósított változata. Azért szeretem, mert különleges benne a gombás töltelék, és a vendégek is nagyon szeretik a kaporszószt! Nem nagy ördöngösség, simán a kezdő háziasszonyok is el tudják készíteni. Szóval teli találat minden szempontból. 

  • Előkészület : 20 perc
  • Főzési idő : 40 perc

Hozzávalók

Elkészítés

Dinszteljük meg a hagymát kis olajon, és adjuk hozzá a darált húst. Ízesítsük sóval, borssal, fűszerpaprikával, és pároljuk puhára.

Adjuk hozzá az apró kockákra vágott gombát. Pároljuk együtt pár percig, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát.

Vágjuk ketté a paprikákat, szedjük ki a csumát, majd töltsük meg a gombás darált hússal. Tegyük hőálló tálba őket, kenjük meg tejföllel, és pici sajtot reszeljünk rájuk. 180-200 fokos sütőben süssük 20 percig, amíg a teteje aranybarna lesz.

A kapormártáshoz a kaprot vágjuk apróra, és dinszteljük meg pici olajon. Szórjuk meg liszttel, keverjük 1-2 percig, majd öntsük fel alaplével vagy vízzel.

Folytonos keverés mellett hagyjuk besűrűsödni 2-3 perc alatt. Sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a maradék tejfölt, forraljuk össze, és vegyük le a tűzről. A mártás elkészítése folyamatos keverést igényel, különben csomós lesz.

A sült, töltött paprikákat az így elkészített mártással melegen tálaljuk.

Nyomtatás
Print Friendly
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*