Gombás kaszinótojás

Gombás kaszinótojás

Szerző: 2015. január 23. péntek

A hagyományos kaszinótojás újragondolt változata, érdemes kipróbálni!

  • Előkészület : 30 perc

Hozzávalók

Elkészítés

A tojásokat keményre főzzük, kihűtjük, óvatosan megpucoljuk úgy, hogy a fehérje ne sérüljön meg és kettévágjuk. A sárgáját sóval, borssal, majonézes tormával és tejföllel villával összedolgozzuk.

A csiperkegombát apró kockákra vágjuk és megpároljuk. Hozzáadjuk a tojáskrémhez és apróra vágott friss petrezselyemmel ízesítjük. Jól összedolgozzuk és beletöltjük a tojásfehérje-hajókba.

Paradicsomszezonban ezt a finom tölteléket kivájt paradicsomokba is tölthetjük, ilyenkor a kis kalapokat díszítésként a tetejére visszarakjuk. Friss salátaágyon tálaljuk.

Nyomtatás
Print Friendly
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

One Response to Gombás kaszinótojás

  1. Kovács Ferenc

    Ez akkor gombával és tormával, töltött tojás.
    A kaszinótojás, az eredeti úgy készül, hogy a tojások főtt sárgáját egy kevés besamellel, mustárral, kevés összetört ajókagyűrűvel, és apróra vágott metélő hagymával (ha nincs, helyette petrezselyem is megfelel) össze keverjük, és sóval, borssal ízesítjük.
    Azét ez töltött tojás lehet nagyon finom, csak az elnevezése megtévesztő.
    „a krumplileves legyen krumplileves”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*