Gombás krumplileves

​​

Gombás krumplileves

Szerző: 2015. október 9. péntek

A hagyományos krumplilevest még táplálóbbá tudjuk tenni egy kis csiperkegombával, így télen még jobban felmelegít minket!

  • Előkészület : 15 perc
  • Főzési idő : 40 perc

Hozzávalók

Elkészítés

Főzzük meg a megtisztított és apróra vágott krumplit, gombát az alaplében (vagy vízben).

Készítsünk rántást hozzá: vágjuk apróra a vöröshagymát és dinszteljük meg olajon. Szórjuk meg 2-3 evőkanál liszttel és keverjük addig, amíg aranybarna lesz. Vegyük le a tűzről, adjunk hozzá fűszerpaprikát és 1-2 gerezd zúzott fokhagymát. Engedjük fel kevés hideg vízzel, majd tegyük a levesbe.

Fűszerezzük majorannával, majd végül adjuk hozzá a felszeletelt szárazkolbászt, amellyel még forraljuk 1-2 percig. Ízlés szerint sózzuk.

Nyomtatás

Print Friendly
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*