Gombás rakott krumpli

Gombás rakott krumpli

Szerző: 2014. február 25. kedd

A jól megszokott rakott krumplit is meg lehet bolondítani egy kis csiperkegombával! Nagyon finom és különleges, ha szeretnéd elkápráztatni a vendégeidet, akkor ez a recept Neked való!

  • Előkészület : 60 perc
  • Főzési idő : 30 perc

Elkészítés

A krumplikat héjában megfőzzük, mikor kihűlt szeletekre vágjuk. A darálthúst olajon, hagymán megpároljuk, fűszerpaprikával, sóval, borssal ízesítjük. A felszeletelt gombákat és a cukkinit kevés olajon átpirítjuk.

A hozzávalókat kb. 20 x 30 cm-es kivajazott hőálló tálba helyezzük a következő sorrendben: először jönnek a krumpliszeletek, erre a darált hús, majd a gomba és a cukkiniszeletek. A tetejére sajtot reszelünk és befejező rétegként vékonyra szeletelt paradicsomkarikákat rakunk.

Sütőben kb. 200 °C-on aranybarnára sütjük. Mivel minden alkotóját előre megfőztük, elég csak addig sütni, míg a sajt szépen megpirul.

Nyomtatás

 

Print Friendly
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*