Gombás spenótos lasagne

Gombás spenótos lasagne

Szerző: 2015. május 25. hétfő

A hagyományos lasagne-t megbolondítottuk egy kis csiperkegombával és spenóttal, amitől igazán különlegessé és ünnepivé válik. Mivel húsmentes, ezért vegetáriánusok is fogyaszthatják! 

  • Előkészület : 30 perc
  • Főzési idő : 45 perc

Hozzávalók

Elkészítés

Szeleteljük fel a gombát és pároljuk meg. Főzzük meg a spenótot sós vízben és szűrjük le.

Készítsük el a besamel mártást: hevítsük fel a vajat, mikor habozni kezd, szórjuk rá a lisztet. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a tejet. Addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik. Hagyjuk kihűlni, majd keverjük be a tojássárgákat, húzzuk félre és ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval, reszelt sajttal.

Egy hőálló tálban rétegezzük a hozzávalókat. Alulra tegyünk egy réteg besamelt, majd egy réteg tésztát, egy réteg gombát, majd egy réteg paradicsomkarikákat, majd a fűszervajat. Újra tésztasor következik, majd erre a spenót, a besamelmártás. A rétegeket addig ismételjük, amíg az alapanyagok el nem fogynak. A befejező réteg besamelmártásból és frissen reszelt sajtból áll.

Tetejére rakjunk paradicsom- és gombaszeleteket, majd süssük aranybarnára 200 fokon 45 perc alatt.

Nyomtatás
Print Friendly
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*