Gombás tejfölös kenyérlepény

Gombás tejfölös kenyérlepény

Szerző: 2017. április 4. kedd

  • Előkészület : 2h 00 min
  • Főzési idő : 25 perc

Elkészítés

A Húsvét után megmaradt sonkát kitűnően tudjuk hasznosítani ehhez a recepthez.

Az élesztőt felfuttatjuk egy pici tejben cukorral. Hozzáadjuk a többi alkotóelemet. Összedolgozzuk és kelesztjük. A megkelt tésztát vékonyra kinyújtjuk és kerek formába tesszük.

Húsvéti kenyérlepény: Megkenjük tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal és rászórjuk a kockára vágott maradék sonkát, a karikára vágott újhagymát, valamint a csiperke és déli tőkegomba szeleteket.

Mediterrán kenyérlepény: Megkenjük tejföllel, rászórjuk az apróra vágott nyers gombákat, a szárított paradicsomot, olívabogyót és tetejére hintünk egy kevés rozmaringot.

Forró sütőben 220 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.

Nyomtatás
Print Friendly
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*