Gombával töltött bébitök és karalábé

​​

Gombával töltött bébitök és karalábé

Szerző: 2015. július 21. kedd

A puha, zsenge tök és karalábé megtöltve ezzel a gombás töltelékkel igazi kuriózum, különleges, romantikus vacsorára is ajánlom! 

  • Előkészület : 20 perc
  • Főzési idő : 30 perc

Hozzávalók

Elkészítés

Főzzük meg a rizst.

Pirítsuk meg a hagymát és adjuk hozzá az apróra vágott gombát. Ízesítsük fűszerpaprikával és sózzuk.

Az így elkészített gombapaprikást keverjük össze a rizzsel. Ügyeljünk arra, ha túl sok a paprikás lé, csak egy részét használjuk fel, mert eláztatja a rizst.

Vágjuk le a meghámozott karalábé felső egyharmadát, ez lesz a kalapja. A nagyobb rész belsejét kaparjuk ki, formázzunk kis kosarakat. Kevés vízben pároljuk félpuhára. Miután kihűlt, töltsük meg a töltelékkel. Tegyük rácsos tepsire, mert így szebben sül. Kenjük meg tejföllel és reszeljünk a tetejére sajtot, majd süssük aranybarnára őket.

A nyers bébitököket vágjuk ketté héjastól és szedjük ki a magokat. Az kialakított kis csónakokat töltsük meg a töltelékkel, kenjük meg tejföllel, reszeljünk rá sajtot, majd tegyük rácsos tepsire és süssük aranybarnára.

 

Nyomtatás
Print Friendly
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*