Grillezett afrikai harcsafilé gombával és fokhagymás édesburgonyával

Grillezett afrikai harcsafilé gombával és fokhagymás édesburgonyával

Szerző: 2015. január 15. csütörtök

Személyes tapasztalatom, hogy kerámiaedényben nagyon könnyű elkészíteni, így a főzni kedvelő férjeknek üzenem, hogy kiváló karácsonyi ajándéktipp háziasszony feleségüknek egy jó kerámiaedény!

Elkészítés

A harcsafiléket sózzuk, borsozzuk, citromlével meglocsoljuk és egy felhevített serpenyőben vagy kerámiaedényben mindkét oldalát 5-5 percig sütjük. Hozzáadjuk a felszeletelt, sózott, borsozott vegyes gombát. Még néhány percig együtt pirítjuk a halat és a gombát, majd belenyomjuk a fokhagymát.

Tálaláskor a gombát salátaágyra helyezzük és a halat megszórjuk friss zöldfűszerrel.

Köretként édesburgonyát ajánlunk, amelyet kockákra vágva, sózva, borsozva, fokhagymagerezdekkel és  friss rozmaringgal, kevés olajjal együtt hőálló tálba helyezzük és kb. 1 órán át, alufóliával lefedve megsütjük. Apró hőálló tálban külön-külön adagonként is lehet sütni!

Nagyon mutatós!

Nyomtatás
Print Friendly
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*