Grillezett ördögszekér-laskagomba zöldspárgával medvehagymaszósszal

​​

Grillezett ördögszekér-laskagomba zöldspárgával medvehagymaszósszal

Szerző: 2016. április 28. csütörtök

Igazi tavaszi könnyű étel: különleges ördögszekér laska, medvehagyma, spárga.

  • Előkészület : 15 perc
  • Főzési idő : 15 perc

Elkészítés

A gombát hosszában szeletekre vágjuk, felhevített serpenyőben kis olajon mindkét oldalát megpirítjuk. Közben hozzáadjuk a darabokra vágott fokhagymát és a félbevágott koktélparadicsomokat, és készre pirítjuk.

A megtisztított spárgát félpuhára pároljuk, és elkészítjük a medvehagymaszószt: a lisztet csomómentesre keverjük a főzőtejszínben, ha még kívánja, kis vízzel hígítjuk. Az aprított medvehagymát olajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a főzőtejszínnel, majd pár percig továbbfőzzük.

A kész zöldséges gomba mellé kis tálkában kínáljuk a medvehagymaszószt.

Nyomtatás

 

Print Friendly
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*