Hogyan vásároljunk gombát?

Ügyeljünk arra, hogy mindig a termék csomagolásán feltüntetett, lejárati időn belül vásároljunk gombát. Általában a pultra kihelyezéstől számítva, 4-5 napig a csiperkegomba minősége nem romlik. Amikor már nem hófehér a gomba, az nem jelenti azt, hogy az élvezeti értéke csökkent, viszont jelzi, hogy a tárolási ideje vége felé jár, igyekezzünk minél hamarabb feldolgozni.

talcas feher

Gombatárolás otthon

Minden esetben a vásárolt gombát hűtőszekrényben, 2-8 °C között tároljuk a felhasználásig. A gombatálcákat a termelők egy speciális, mikroperforált fóliával látják el.Ez a fólia megakadályozza, hogy a gomba kiszáradjon és a romlási folyamatokat lassítja. Ezért az első felhasználásig azt tartsuk rajta. A kimért csiperkegombát függetlenül attól, hogy miben vásároltuk, célszerű áttenni egy papírzacskóba vagy frissen tartó tálba és így tárolni a hűtőszekrényben.

Print Friendly
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*