Húsgolyók cukkinis svédgombával

​​

Húsgolyók cukkinis svédgombával

Szerző: 2015. július 25. szombat

A svédgomba az egyik nagy kedvencem, mert nagyon könnyű elkészíteni. Ezekkel a húsgolyókkal pedig egyenesen fenséges főételt varázsolhatunk az asztalra! 

  • Előkészület : 20 perc
  • Főzési idő : 40 perc

Hozzávalók

Elkészítés

A húsgolyókhoz a darált húst, a tojást, 3-4 gerezd fokhagymát, a zsemlemorzsát, a fűszerpaprikát olajjal, sóval, borssal dolgozzuk össze kézzel, majd formáljunk a masszából kisebb golyókat. Egy fedeles teflonedényben kevés olajon pároljuk kb. 30 percig. Adjunk hozzá kis vizet, majd folyamatosan kevergetve pároljuk puhára, majd a végén hagyjuk a gombócokat kicsit megpirulni.

Pároljuk meg a kockára szeletelt cukkinit és az apró szemű gombákat vagy negyedelt nagy gombafejeket. A cukkininél ügyeljünk arra, hogy a párolás ne legyen hosszabb, mint 2-3 perc. A gombát forró, lobogó vízben 3-4 perc alatt főzzük meg és csepegtessük le. Az így előkészített zöldségeket hagyjuk kihűlni, majd keverjük össze. Öntsük a paradicsompürét egy edénybe és ízesítsük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, oregánóval és olajjal. Hagyjuk felforrni, de vegyük le rögtön a tűzről.

Keverjük össze a paradicsomszószt a zöldségekkel, majd a húsgombócokat az így elkészült salátával tálaljuk!

Nyomtatás

Print Friendly
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

One Response to Húsgolyók cukkinis svédgombával

  1. Kovács Ferenc

    A paradicsomos cukkinis főtt gomba, nem Svédgomba, ettől fügétlenül, nagyon ízletes lehet.
    Paradicsom szószos ételhez nem illik a saláta, persze azért aki úgy szereti, az tegye.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*