Indulhat a grillezés!

gombaburger_1Ha nyár, akkor grillezés, sütögetés a barátokkal, beszélgetés, sok nevetés és persze finom ételek és italok.

Az ínycsiklandó húsok elengedhetetlen társai a grillezett zöldségek és a friss saláták. Ilyenkor a legkedveltebb zöldségek között szerepel a padlizsán, a cukkini, a kápia paprika és persze a gomba!

A legegyszerűbb, ha kitörjük a törzseket, kikaparjuk a lemezeket és egy nedves papírtörlővel tisztítsuk meg a gombákat. Kenjük meg a kalapok mindkét oldalát olívaolajjal és szórjuk meg durva szemű sóval és feketeborssal.  Melegítsük elő a grillt közepes fokozatra és tegyük rá a gombákat kalappal lefelé fordítva. Grillezzük 4 percig, majd fordítsuk meg őket és további 2-4 percig grillezzük, amíg meg nem puhul. A portobello gombákra tegyünk kék sajtot és karamelizált lilahagymát és enyhén pirított zsemlével tálaljuk. Grillezés előtt mérjük össze a zsemle és a gomba méretét és ne feledkezzünk el arról, hogy a gomba a grillezés során egy kicsit összemegy. Ha még egy vastag szelet paradicsomot és egy salátalevelet is helyezünk a gombára, a vendégeink biztosan nem fogják hiányolni belőle a marhahúst.

img_5378Íme néhány szuper ötlet, hogy a hagyományos grillezett gomba mellett mivel dobhatod még fel a kerti grillezést!

A zöldségek mellett egyre divatosabb a gyümölcsök grillezése, amelyet tényleg érdemes kipróbálni! A gyümölcsökben található cukor karamellizálódik és porhanyóssá teszi a gyümölcshúst. Vágjuk 2 cm-es szeletekre a gyümölcsöket, vékonyan kenjük be a széleit olívaolajjal vagy olvasztott vajjal és grillezzük meg 2-3 percig őket. Remek választás az ananász, az alma, a banán, az őszibarack vagy a mangó!

Print Friendly
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*