Kacsacomb grillezett vargányával és áfonyaszósszal

Kacsacomb grillezett vargányával és áfonyaszósszal

Szerző: 2017. március 2. csütörtök

A kacsacomb remekül harmonizál erdei gombákkal és gyümölcsökkel.Ha nincs szezonja a vargányának, helyettesíthetjük Portobello gombával is!

  • Előkészület : 30 perc
  • Főzési idő : 2h 00 min

Hozzávalók

Elkészítés

A kacsacombokat sózzuk, borsozzuk, egy serpenyőben mindkét oldalát rövid ideig megforgatjuk, a felesleges zsírt leöntjük.

A combokat tepsibe helyezzük, közé tesszük a négybe vágott hagymákat, a hámozatlan almákat és rászórjuk a nagyobb darabokra tépett rozmaringot. 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük. A kacsa elkészítésénél ügyeljünk arra, hogy, ha kicsit zsírosabbak a combok, akkor időközönként kanalazzuk le a zsírt, mert nem tudjuk szép ropogósra sütni. A sütési idő kb. 1,5 - 2 óra.

A vargányagombákat vastagabb szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és forró serpenyőben pici olajon oldalanként 2-2 percig grillezzük. Ha nincs szezonja a vargányának, helyettesíthetjük Portobello gombával.

A fagyasztott áfonyát egy kisebb edényben 2-3 evőkanál cukorral és egy pici vízzel 10-15 perc alatt összefőzzük. Az áfonyát helyettesíthetjük ribizlivel is.

Nyomtatás
Print Friendly
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*