Kacsamell shiitake szósszal és céklasalátával

Kacsamell shiitake szósszal és céklasalátával

Szerző: 2015. január 15. csütörtök

Megéri belefogni, mert nagy siker várható! Lehet nyugodtan a karácsonyi menü része, mivel színvonalas és elegáns vacsorát fogunk az asztalra tenni.

  • Előkészület : 60 perc
  • Főzési idő : 60 perc

Hozzávalók

Elkészítés

A kacsamell bőrét beírdaljuk úgy, hogy csak a hájréteget vágjuk át. Egy fedeles serpenyőben kis olajon a kacsamell mindkét oldalát átpirítjuk. Célszerű a bőrös részt szép aranybarnára pirítani. Ügyeljünk a forgatásnál a felforrósodott zsiradékra, mert nagyon serceg és kifröccsen.

A sütőt előmelegítjük 230-240 fokra, egy rácsos tepsire tesszük a kacsamelleket és még további 15-20 percig letakarva sütjük. A shiitake gombát pici olajon átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk. 3-4 evőkanál fehérbort adunk hozzá és elkezdjük párolni.

Beleszórjuk az apróra vágott tárkonyt, hozzáadjuk a főzőtejszínt, kicsit kevergetjük, majd félrerakjuk. Ennél az elkészítési módnál nem túl szaftos a gomba, ha szaftosabbat szeretnénk, akkor egy kis tejszínnel behabarjuk. A shiitake gomba csiperkegombával vagy laskagombával is helyettesíthető.

A céklát megfőzzük vagy alufóliába tekerve megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk. Felkockázzuk és ráfacsarunk ízlés szerint 1-2 citromot, végül apróra vágott friss kaporral (vagy mirelittel) ízesítjük.

Nyomtatás
Print Friendly
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*