Laskagomba krémleves fürjtojással

Laskagomba krémleves fürjtojással

Szerző: 2017. április 4. kedd

  • Előkészület : 20 perc
  • Főzési idő : 30 perc

Elkészítés

Az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk és hozzáadjuk a szárított zöldségkeveréket. Állandó keverés mellett pirítjuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott laskagombát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával.

1,5 liter vízzel felöntjük. A laskagombát hosszabb ideig kell párolni, mint a csiperkegombát. Folyamatos keverés mellett kb. 20 perc alatt puhára főzzük.

Miután a laskagomba megpuhult, összeturmixoljuk és főzőtejszínnel krémesítjük.

A krémleveseket általában burgonyával vagy kukoricakeményítővel sűrítik, de ezt kiválthatjuk a szárított zöldségkeverékkel. Ha valakinek nincs szárítmánya, akkor helyettesítheti 2 szem burgonyával, ilyenkor célszerű leveskockát használni ízesítőként.

Tálaljuk keményre főtt fürjtojással, kockára vágott fetasajttal és pirított kenyérkockákkal.

Nyomtatás
Print Friendly
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*