Laskagomba pörkölt kuszkusszal

Laskagomba pörkölt kuszkusszal

Szerző: 2017. augusztus 21. hétfő

A hagyományos gombapörkölt kicsit újragondolva.

  • Előkészület : 20 perc
  • Főzési idő : 20 perc

Elkészítés

Az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk és hozzáadjuk a szárított zöldségkeveréket. Állandó keverés mellett pirítjuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott laskagombát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával. A pikáns és finom ízt adó szárított zöldség felveszi a gomba által kiengedett levet, ezért lehet, hogy pici vízzel még hígítanunk kell a pörköltet.

A laskagombát hosszabb ideig kell párolni, mint a csiperkegombát. Folyamatos keverés mellett kb. 20 perc alatt puhára főzzük.

Nagyon egészséges köret hozzá a kuszkusz, amely semmilyen főzést nem igényel. Elkészítése tényleg néhány perc: a kuszkuszt felöntjük forró vízzel és lefedjük, hogy megszívja magát. Előnye, hogy semleges íze van, így bármilyen fűszer hozzáadásával alakíthatjuk ízét.

Nyomtatás
Print Friendly
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*