Gombával a rák ellen

A csiperkegombát gyakran említik a rákellenes harc egyik eszközeként. Rendszeres fogyasztása segíthet a mellrák megelőzésében azzal, hogy megakadályozza a szervezetben lévő ösztrogénszint túlzott megemelkedését. Az ösztrogén túlzott megemelkedését az aromatáz enzim működése okozza, különösen a menopauzán átesett nők esetében. Az ösztrogénnel összefüggő rákos megbetegedések kezelésére jelenleg aromatáz-inhibítorokat használnak. Az aromatáz hatását összefüggésbe hozták más ráktípusokkal is, mint pl. a prosztata-, húgyhólyag-, petefészekrákkal. Bebizonyították, hogy az aromatáz enzimet gátló anyagok jelenlétével sikeresen megelőzhetőek ezen ráktípusok kialakulása.

A prosztatarák esetében egy másik enzim, az 5-alfa-reduktáz hozható összefüggésbe a megbetegedéssel, ami a tesztoszteron háztartás felborításával okoz problémát a betegek szervezetében. 2004-ben végzett kutatások bebizonyították, hogy a csiperkegomba hatóanyagai mind az aromatáz, mind pedig az 5-alfa-reduktáz enzim működését képes gátolni. Sőt mi több, a már kialakulóban lévő tumorok esetében gombakivonatokkal sikeresen csökkentették a rákos sejtek poliferációját.

A mellrák elleni küzdelmet támogató kampányunkról bővebben itt olvashat: http://gombarecept.hu/iden-gopink/

FB_GOPink_kicsi623

 

Print Friendly