Nameko

A Nameko gomba (Pholiota nameko) egy borostyán színű egzotikus gomba, amelynek kissé zselés borítása van. Ez a gomba egyike Japán egyik legnépszerűbb termesztett gombájának, Ázsiában a híres miso leves fő összetevője. Amerikában gyakran “tejkaramella gombának” is nevezik a színe miatt.

Ásványi anyagokat illetően kalciumot, káliumot és nátriumot tartalmaz. A Nameko gazdag vitaminokban, mint B1 (thiamin), B2 (riboflavin) és B3 (niacin), ezen kívül 4,2% zsírt, 20,8% fehérjét és 66,7% szénhidrátot tartalmaz.

Íze dióra emlékeztető és nagyon remek kiegészítője hirtelen sült húsoknak, szárnyasoknak. Pirítva vagy grillezve is nagyon finom. Párolva pedig levesekbe és rizottókba való. Jól illik hozzá a Pinot Noir is.

DSC_0344

Print Friendly
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*