Portobellos spenót

Portobellos spenót

Szerző: 2015. április 13. hétfő

Könnyű és gyors vacsora friss tavaszi zöldekkel!

Hozzávalók

Elkészítés

Lobogó, sós vízben főzzük meg a spenótot, majd szűrjük le. A portobelló gombákat vágjuk 2 cm vastag szeletekre és minkét oldalát hirtelen süssük át egy kevés olajon. Kis levet fog ereszteni, ezért csepegtessük le.

Készítsük el a besamelmártást: hevítsük fel a vajat, majd, mikor habozni kezd, szórjuk rá a lisztet. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a tejet és keverjük addig, amíg be nem sűrűsödik. Hagyjuk kihűlni, majd keverjük bele a tojássárgákat, húzzuk félre és ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval, reszelt sajttal.

Tegyük a gombaszeleteket egy közepes méretű hőálló tálba, helyezzük rá a spenótot és öntsük rá a besamel mártást. A tetejét szórjuk meg reszelt sajttal és arra tegyünk még paradicsomszeleteket.

180-200 fokon süssük kb. 45-50 percig, amíg a teteje pirulni kezd. Forrón tálaljuk!

Nyomtatás
Print Friendly
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*