Pulykamedálok szegfűgombával

​​

Pulykamedálok szegfűgombával

Szerző: 2015. szeptember 15. kedd

Az ősz az erdei gombák szedésének ideje! Ilyenkor találunk a fű között, legelőkön, réteken, mezőkön egy kis mezei szegfűgombát. Nagyon jellegzetes, szegfűszegre emlékeztet az illata ennek a kicsiny, világos tejeskávé színű gombának. Nagyon finom mindenféle húsokhoz! 

Hozzávalók

Elkészítés

Keverjük bele az olívaolajba a zúzott fokhagymát, az apróra vágott zöldfűszert és sózzuk, borsozzuk.

Forgassuk bele a hússzeleteket és serpenyőben mindkét oldalát süssük ki hirtelen. Szedjük ki a húst és a visszamaradt olajban a jól megmosott szegfűgombát állandó kevergetés mellett forgassuk át (2-3 perc).

Elkészítés után szórjuk meg friss zöldfűszerrel és azonnal tálaljuk.

Nyomtatás

Print Friendly
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*