Pulykasült párolt káposztával és laskagombával

​​

Pulykasült párolt káposztával és laskagombával

Szerző: 2015. szeptember 28. hétfő

Remek köret a párolt káposzta és a párolt laskagomba, amely mindenféle húsokhoz kiváló! 

  • Előkészület : 30 perc
  • Főzési idő : 1h 30 min

Hozzávalók

Elkészítés

Készítsünk páclevet a rozmaringból, tárkonyból, olajból, sóból, borsból. Tegyük bele a pulykamellet és tűzdeljük meg fokhagymával.

Tegyük hőálló tálba és süssük 1-1,5 óra alatt szép barnára.

Amíg lesül a hús, készítsük el a párolt káposztát. Reszeljük le a káposztát és a meghámozott, szeletekre vágott almát és pároljuk meg kevés olajon, kis vízzel. Ízesítsük sóval, pici cukorral, köménymaggal, majd a végén ízlés szerint egy kis borecettel.

Mossuk meg a laskagombát, vágjuk csíkokra, majd sózzuk, borsozzuk és pároljuk meg olajon. Pároljuk kb. 6-7 percig és ízesítsük zúzott fokhagymával. Tálalás előtt díszítsük apróra vágott petrezselyemmel.

Nyomtatás

Print Friendly
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*