Rakott kelkáposzta csiperkegombával

Rakott kelkáposzta csiperkegombával

Szerző: 2013. november 29. péntek

Ilyen borongós őszi időben ez a test- és lélekmelegítő étel kiváló, főleg, hogy a csiperkegomba az év minden napján terem, a kelkáposztának pedig ilyenkor van szezonja!

  • Előkészület : 15 perc
  • Főzési idő : 60 perc

Hozzávalók

Elkészítés

A kelkáposzta leveleket megmossuk, forrásban lévő sós vízben előfőzzük. Leszűrjük és félrerakjuk.

Gombapörköltet készítünk: kevés olajon hagymát dinsztelünk, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, sóval és fűszerpaprikával ízesítjük.

Nyáron felaprózott paradicsomot és paprikát is rakhatunk bele. Igen jó ízt ad neki. Kb. 10 perc alatt elkészül.
A rakott kelkáposztához készített gombapörköltet célszerű egy kicsit leszűrni. Ellenkező esetben a túl sok lé ronthatja az étel állagát.

Egy hőálló tálban rétegezve rakjuk le a káposztaleveleket és a gombapörköltet. A teteje káposzta legyen, amire ráöntjük a tejfölt és befedjük baconszalonnával. Addig sütjük, amíg a szalonna aranybarna, ropogós nem lesz.

Vegetáriánusok a szalonna helyett reszelhetnek a tetejére sajtot!

Nyomtatás

 

 

 

 

 

Print Friendly
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*