Rókagombás pecsenye

Rókagombás pecsenye

Szerző: 2013. november 21. csütörtök

Igazi különlegesség és egyszerű elkészíteni!

  • Előkészület : 20 perc
  • Főzési idő : 60 perc

Elkészítés

A szűzpecsenyét sózzuk, borsozzuk, mustárral bekenjük és serpenyőben kevés olajon, víz hozzáadásával pároljuk, közben a rozmaringot is hozzátesszük. Ha a hús megpuhult kiszedjük.

A megmaradt szaftba beletesszük a póréhagymát, kicsit megdinszteljük és hozzáadjuk a megtisztított rókagombát. A nagyobb darabokat felezhetjük, de csak óvatosan, mert nagyon összeesik a párolás során. Ha a póréhagymás rókagomba szépen megpuhult, szűrőkanállal kivesszük és félrerakjuk.

A visszamaradt szaftot feldúsítjuk vizes habarással (kb. 2 dl vízben 2 evőkanál liszt). Összeforraljuk, majd visszatesszük a póréhagymás gombát, amivel újra összeforraljuk. Főtt burgonyával és a hússal együtt tálaljuk.

Nyomtatás

 

 

Print Friendly
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*