Sárga laskagomba

dsc4794A sárga laskagombának sárga színű, szirom alakú kalapja és elefántcsont színű tönkje van. Húsa fehér, mérettől függően vékony vagy vastag, textúrája húsos. Aromája gyümölcsös, testes vörösborra emlékeztet. Nagyon törékeny gomba, óvatosan kell kezelni.

A termesztett sárga laskagomba egész évben elérhető, míg a vad változata az őszi és téli hónapokban. A karotinoid, az egyik esszenciális aminosav és a kapott fény mennyisége alakítja ki csodaszép sárga színét. Magasabb réz és cink tartalma, mint egyéb termesztett gombának.

Konyhai felhasználását illetően a sárga laskagomba nagyon jól passzol levesekbe, pirítani és párolva is finom. Nagyon jól harmonizál a sárga laska tenger gyümölcseivel, sertéshússal, gyömbérrel, szójával és ázsiai zöldségkeverékkel. Modern receptek gyakran párosítják kagylóval, édesköménnyel, rukkolával, friss és az olvadó sajtokkal, pácolt húsokkal, mint a prosciutto, fekete fokhagymával és a fiatal mogyoróhagymával.

Papírzacskóban tároljuk. Soha ne tegyük műanyag zacskóba, mert könnyen megsérülnek a levelei.

Forrás: http://www.specialtyproduce.com/produce/Yellow_Oyster_Mushrooms_7033.php 

Print Friendly
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*