Szarvasgombás galuska

​​

Szarvasgombás galuska

Szerző: 2015. november 6. péntek

  • Előkészület : 15 perc
  • Főzési idő : 30 perc

Hozzávalók

Elkészítés

Készítsük el a galuskatésztát: a lisztet a tojással dolgozzuk össze és adjunk hozzá annyi vizet, hogy laza massza legyen. Adjunk hozzá pici sót és reszeljük bele a szarvasgombát, amit korábban alaposan letisztítottunk finom sörtéjű kefével.

Sós, lobogó vízbe galuskaszaggató segítségével szaggassuk bele. Hagyjuk forrni 1-2 percig, mikor a galuskák feljöttek a a víz felszínére, szűrőkanállal szűrjük le. Javasoljuk, hogy ne egyszerre főzzük ki a galuszkatésztát, mert könnyen összeragad. Célszerű 2-3 adagban kifőzni. Csepegtessük le és a galuskát egy serpenyőben kevés olajon forgassuk meg, picit pirítsuk oda, majd rakjuk egy tálba.

A többi szarvasgombát frissen, tálalás előtt reszeljük rá és friss salátával tálaljuk. Aki szereti, egy tojást is ráüthet a serpenyőben pirításkor.

Nyomtatás

Print Friendly
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*