Szarvasgombás libamáj

Szarvasgombás libamáj

Szerző: 2017. november 9. csütörtök

  • Előkészület : 30 perc
  • Főzési idő : 40 perc

Hozzávalók

Elkészítés

A libamájat előző este beáztatjuk fokhagymás, vízzel hígított tejbe úgy, hogy a tej ellepje a májat.

Másnap egy fedeles tepsibe helyezzük és mellétesszük a négybe vágott hagymákat, az almákat, illetve a libazsírt. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 40 percig sütjük. Ha más kis barna pirulások jelennek meg a libamáj felszínén, szúrással ellenőrizzük, hogy kellően átsült-e.

A libamájat egy nagyobb tálalótál közepére helyezzük át, majd a körülötte lévő zsírba passzírozzuk bele az almát és a hagymát, ezt a zsírt egy szűrő segítségével rászűrjük a májra.

A szarvasgombát a szokásos módon megtisztítjuk, az egyiket vékony szeletekre vágjuk, a másikat lereszeljük. A vékony szeleteket a májba vágott kis mélyedésekbe helyezzük, azaz tűzdeljük. A maradék szarvasgombát a májra és a zsírra reszeljük.

Hideg helyen legalább fél napig hagyjuk pihenni, ezalatt megdermed és könnyen szeletelhető. Tálaláskor sózzuk és apróra vágott lilahagymával és pirítóssal fogyasszuk.

Nyomtatás
Print Friendly
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*