Tárkonyos gombaleves

Tárkonyos gombaleves

Szerző: 2013. augusztus 16. péntek

A csiperkegomba minden ételt feldob, többek között a hagyományos tárkonyos levest is, nekem amúgy is nagy kedvencem ez a leves, de főleg ez a gombás változata. 

  • Előkészület : 20 perc
  • Főzési idő : 40 perc

Elkészítés

A kockára vágott csirkemellet kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a megtisztított, apróra szeletelt répát, zellert, krumplit és a zöldbabot.
Sóval, borssal és a tárkony felével ízesítjük és 2-3 percig tovább dinszteljük. Felöntjük a szárnyas alaplével (vízzel), majd amikor a zöldségek félig megpuhultak, beletesszük a felszeletelt gombát és rövid idő alatt puhára főzzük. A tejszínnel és liszttel habarást készítünk és hozzáadjuk a leveshez (erre az időre lehúzzuk az edényt a tűzről), folytonos keverés mellett hagyjuk, hogy újra felforrjon. Tálaláskor friss citrom levét csepegtetjük a levesbe és a maradék tárkonyt is hozzáadjuk.

Nyomtatás
Print Friendly
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*