Termesztett gomba őszi zöldségekkel

Megérkezett a hűvösebb idő, ilyenkor egyre inkább kívánjuk a tartalmas, főtt ételeket. A termesztett gombákat alapul véve remek ételeket készíthetünk az ilyenkor fellelhető őszi zöldségekkel.

Sütőtökkel: Az őszi hónapok nagy kedvence a sütőtök, hiszen ez az olcsó alapanyag csodálatos narancsszínt hoz ételeinkbe. Alacsony a kalóriatartalma, gazdag viszont vitaminokban és az egyik legegészségesebb szénhidrátforrásunk lehet.

Ajánlatunk: Sütőtökös gombakrém

Édesburgonyával: Egyik nagy előnye, hogy kevésbé hizlal, mint a krumpli, ugyanakkor könnyebb felvágni, mint egy sütőtököt. Kitűnő sütve, főzve vagy grillezve és csodás színt hoz.

Ajánlatunk: Csirkecombok gombás édesburgonyával

Grillezett afrikai harcsa fokhagymás édesburgonyával 

Kelbimbóval: Egészséges, laktató, mégis alacsony a kalóriatartalma. Csökkenti a koleszterinszintet és C-vitamin tartalmának nagy részét fagyasztva, sőt főzve is megőrzi. A legízletesebb sütve vagy párolva.

Ajánlatunk: Bárányborda belbimbóval

Céklával: Sok vitamint és nyomelemet tartalmaz, igen sok jótékony egészségügyi hatása ismert.

Ajánlatunk: Kacsamell shiitake szósszal és céklasalátával

Gombás cukkinis fasírt nyers céklasalátával

Jó étvágyat kívánunk!

Print Friendly
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*