Töltött gomba nap

Minden év február 4-én ünneplik a Töltött Gomba Napját.

gombafejekfustoltmozzarellavalValamilyen őrült okból nem minden ember szereti a gombát. Ez valószínűleg azért van így, mert ezek az emberek soha nem próbálták ki a töltött gombát. Vagy talán van abban valami, hogy a gombát megtöltik egy hihetetlenül finom töltelékkel, amely kicsit megváltoztatja a gomba eredeti állagát. Akárhogy is, a Töltött Gomba Nap egy napon keresztül kínálja ezt a finomságot. Készítsük ízlelőbimbóinkat erre a remek ételre!

A Töltött Gomba Nap története

A Töltött Gomba Nap eredetét egy kicsit homály fedi, de valószínűleg több, egymástól független helyen merült fel az ötlet, majd összefonódott, hogy egy világméretű megmozdulássá váljon. Maga a töltött gomba a 19. század végén vagy a 20. század elején jelent meg, attól függően, hogy kit kérdezünk meg és milyen gombáról beszélünk. Valószínű, hogy az olaszoktól származik a töltött gombát receptje, mivel igen hasonlít az olasz töltött cukkinire.

A gombafogyasztás széles körben történő elterjesztése Franciaországból ered a 19. századból, mikor a franciák a gombát fogyasztás céljából kezdték el termeszteni. Eleinte a barna csiperkegomba volt az általánosan elfogadott gomba, de végül az íze miatt divatba jöttek az ínyenc gombák is, mint a kucsmagomba, a shiitake, sőt a ritka, drága és rendkívül finom szarvasgomba.

Ünnepeljük a Töltött Gombát! 

fustoltsonkabagongyoltgombafejekA nagyon egyértelmű válasz arra a kérdésre, hogy hogyan képzeljük el a Töltött Gomba Napot az, hogy merüljünk el a töltött gomba fogyasztásába annyira, amennyi elfér a kezében, befér a szájába és végül a gyomrában. Figyelem: néhány gomba csak kis adagokban finom. Nem akarjuk tönkretenni az ízek okozta örömöt egy csúnya hasfájással vagy gyomorrontással. Valószínűleg az olasz éttermek egy sor egzotikus gombával fognak ünnepelni a Töltött Gomba Napon. Érdemes ezeket is kipróbálni, többfélét is. Ha olyat szeretnénk, ami magával ragadja ízlelőbimbóinkat, úgy, mint a pénztárcákat is felrobbantja, az a töltött szarvasgomba. Azonban igazi ínyencnek kell lenni, hogy értékelni tudjuk a töltött szarvasgomba elkészítésébe vetett munkát.

fetasajttaltoltottgombafejekPersze, néhány ember számára nem elég, hogy simán csak megegyen egy más által kigondolt és elkészített töltött gombát. Újdonságot akarnak, pontosan a saját elképzelésüket! Csak a képzeletünk szab határt a tölteni való hozzávalóknak és anyagoknak! A hagyományos töltelékek közé tartoznak a különböző sajtok, mint például parmezán vagy akár egzotikus gouda, ha kombinálni szeretné a gomba erős ízét egy intenzív sajttal. Zsemlemorzsa, petrezselyem, olívaolaj és a fokhagyma szintén megszokott töltelék. Nyugodtan használjon más más zöldségeket is, mint paprika vagy, hogy felrázza a dolgokat, egy kis darált húst. Őszintén szólva, a legtöbb alapanyag fantasztikusan jól áll a gombával, gombában.

Most megmutatjuk:

  1. Töltött grillezett Portobello
  2. Darált hússal töltött gombafejek
  3. Fetasajttal töltött gombafejek
  4. Gombás darált hússal töltött zöldségek
  5. Tükörtojásos Portobello
  6. Gombás darált hússal töltött paprika kapormártással

Forrás: https://www.daysoftheyear.com/days/stuffed-mushroom-day/

Print Friendly, PDF & Email
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*