Vegyes gombás galuska reszelt sajttal

​​

Vegyes gombás galuska reszelt sajttal

Szerző: 2015. november 6. péntek

  • Előkészület : 15 perc
  • Főzési idő : 15 perc

Elkészítés

Készítsük el a galuskatésztát: a lisztet a tojással dolgozzuk össze és adjunk hozzá annyi vizet, hogy laza massza legyen. Adjunk hozzá pici sót, majd sós, lobogó vízbe galuskaszaggató segítségével szaggassuk bele. Hagyjuk forrni 1-2 percig, mikor a galuskák feljöttek a a víz felszínére, szűrőkanállal szűrjük le. Javasoljuk, hogy ne egyszerre főzzük ki a galuszkatésztát, mert könnyen összeragad. Célszerű 2-3 adagban kifőzni.

A felszeletelt gombákat pici olajon megpároljuk, sóval, borssal, fokhagymával ízesítjük. Az így elkészített gombaragukhoz óvatosan hozzákeverjük a galuskát.

Friss petrezselyemmel és reszelt sajttal tálaljuk.

Nyomtatás

Print Friendly
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*