Wellness és gomba

Wellness Világnapwellness

Jelenleg 35 országban 37 nagykövet több mint 300 márka  csatlakozott a Világnaphoz, ami idén június 13-ra esik.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint, a világ első számú egészségügyi problémája meglepő módon nem egy vírus vagy betegség, hanem a depresszió, amely kapcsolatban áll az álmatlansággal, stresszel, a súlygyarapodással és egy sor több szimptómával hozható kapcsolatba. A WHO beszámol arról is, hogy a világon 1,6 milliárd ember túlsúlyos és a legtöbb vezető betegség oka életmódunk.

Ezek a tények megdöbbentették Belgin Aksoyt, aki az Aksoy Hotel Group vezetője és a Richmond Nu, az egyetlen törökországi spa tulajdonosa. A ráktúlélő tudja, mennyire javítja a proaktív wellness és a test-szellemi fittség az ő és vendégei életminőségét. Így találta ki 2012-ben, hogy minden év június második szombatja a Wellness Világnapja lesz és ennek érdekében edukációs és wellness-központú eseményeket szervez a látogatóknak.

A török hölgy célja az volt, hogy megpróbálja felhívni mind az egyének, mind a társadalom figyelmét a “jól élés” fontosságára,azzal, hogy megkérdezi az embereket “Hogyan éljek egészségesebb és jobb életet?” még, ha csak egy napra is. Reményei szerint a wellness világnapot az emberek a jobb fizikai és mentális egészségnek szentelik és, hogy a törökországi kezdeményezés hamarosan az egész világra kiterjed majd.

Nagyon pozitív visszajelzéseket kaptak. Bár a spa területéről jövök, amelynek központi témája a wellness, arra buzdítjuk az embereket, hogy egyszerű és alapvető dolgokkal kezdjük el a Wellness Világnapot, mint biotermékek fogyasztása, több víz ivása, séta a családdal, a műanyag használatának mellőzése – mondja a török hölgy.

 grillezettszuzpecsenyegombavalA gombák által inspirált 5letek

Nézzük, hogy a gombák hogyan tudnak hozzájárulni az egészségesebb és jobb élethez.

  1. Szolgáljon fel egy kis gombát a következő étkezéskor. Frissen szedett, megvásárolható a helyi élelmiszerboltban vagy akár szárítottan is remek ízt adnak.
  2. A gombának magas a fehérjetartalma, alacsony zsírtartalma, magas rosttartalma, ezen felül több vitamin és esszenciális aminosav is megtalálható benne, különösen a tiamin, riboflavin, niacin, biotin, aszkorbinsav és D-vitamin.
  3. Külsőleg is lehet harcolni korral járó tünetek ellen. A gomba-kivonatot tartalmazó termékek javítják a véráramlást, csökkentik a duzzanatot, kiszűrik a toxinokat és serkentik a szervezet természetes gyógyítását.
  4. A gomba erősíti az immunrendszert és segít a betegség elleni küzdelemben.
  5. Támogassa a helyi gomba termelőket. Látogasson el városában a termelőkhöz és keresse a gombatermesztőket. Ismerje meg a termesztési folyamatokat, rendezvényeket.

Nézzen körül:

  • Twitter:wellness_day
  • Instagram:globalwellnessday
  • Facebook: Global Wellness Day
  • YouTube: Global Wellness DayWebsite: http://www.globalwellnessday.org/en/

Wellness-MagyarorszagonWellness Világnapi események világszerte:

Thaiföld: lesz egy különleges nap a legendás Queen Sirikit Nemzeti Kongresszusi Központban, Bangkokban, ahol 15 különböző wellness előadást tartanak az egész család számára.

Ausztrália: a Wellness Világnapot Sydneyben június 10-11-én összekötik a Boldogsággal és annak Okaival Rendezvénnyel (www.happinessanditscauses.com.au), ahol a Dalai Láma fog beszélni. Már több mint 200 gyógyfürdők, 120 egészségügyi klubok és 3 sípálya csatlakozott a kezdeményezéshez.

Fülöp-szigetek: a Világnapot minden héten a rádióban és a tévében is népszerűsítik, amelynek keretében speciális oktatás lesz június 13-án.

Törökország: Isztambul egyik legnagyobb közparkjában szervezik az egész napos ingyenes wellness szemináriumot, pilates és jóga műhellyel, gyereksarokkal és egészséges ételekkel. Remények szerint a Turkish Airlines fedélzetén június 13-án egy almát ad a belföldi járatokon utazóknak.

Ausztria: csatlakozott az ötcsillagos Hotel Zürserhof, a z FH Johanneu, az Alkalmazott Tudományok Egyeteme és a Tiroli Turisztikai Hivatal.

Görögország: jóga és a főzőtanfolyamok kerülnek megrendezésre Mykonos, Thessaloniki és Athén városokban.

Románia: különféle gyógyfürdőkben is tartanak világnapot: stressz kezelő jóga, pilates az egészséges gerincért, a táplálkozási bemutató keretében.

Forrás: http://fantasticfungi.com/fungi-inspired-ideas-for-global-wellness-day-2015/

Print Friendly, PDF & Email
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*